Mercats i Fires de Nadal

A moltes localitats de Girona i Costa brava es celebren mercats nadalencs amb tots els productes necessaris per complementar aquesta màgica època de l'any

Si vols decorar les teves festes amb tot allò necessari, vine als mercats i fires de Nadal. A moltes localitats trobaràs mercats que se celebren en dates diferents, com la coneguda Fira de Santa Llúcia de Barcelona (13 de desembre) o el Mercat de Nadal de Girona de Plaça Independència (del 30 de novembre al 5 de gener).

El Mercat de Nadal de Girona és una fira de productes artesans i nadalencs d'artistes i productors de la província. A les parades, hi podreu trobar tota mena d'articles típics nadalencs: objectes de regal, artesania, flors, figures per al pessebre, avets, llums, guarniments, dolços, torró artesà, etc.

En qualsevol de les fires que visitis, no hi falten les paradetes on comprar les figuretes per al pessebre, per representar a casa l'escena del naixement del Messies. Al voltant del nen Jesús, Maria i Josep –emparats per un bou i una mula– apareixen pastors i els seus ramats, els tres Reis de l'Orient i altres personatges. A Catalunya, s'hi col·loca també el clàssic caganer, un pastor que s'amaga discretament en un racó per fer les seves necessitats, diuen que en representació de la gent corrent i també del caràcter irònic dels catalans. Et sorprendrà també la diversitat de caganers a la venda, no només pastorets, sinó polítics, artistes, esportistes i altres cares conegudes.

També hi trobaràs el tió, el tronc de Nadal que caga dolços als nens a cops de bastó, i tot tipus de guarniments típicament nadalencs, com espelmes, corones de grèvol i vesc, cintes de llumetes i altres elements de tradicions importades, com l'arbre de Nadal.

I si t'agraden els dolços, hi trobaràs delicioses temptacions en forma dels típics torrons, neules i figures de massapà, que s'acompanyen d'allò més bé amb vins i licors elaborats a casa nostra.

Font: Patronat de Turisme Costa Brava

Share it in: