Girona: Fòrum Gastronòmic 2015

Arriba la cinquena edició del Fòrum Gastronòmic a la ciutat de Girona amb un cartell de luxe que recull el millor del panorama gastronòmic

També s’estrena un espai dedicat al producte estrella del Fòrum, l’Espai Arròs, amb activitats, demostracions de cuina en directe i zona de restauració

El 15, 16 i 17 de novembre els amants de l’alta cuina tenen una cita amb el Fòrum Gastronòmic Girona 2015, l’esdeveniment de referència del sector enogastronòmic, que es celebrarà al Palau de Fires i al Palau de Congressos de Girona.

 

Aquesta edició comptarà amb 15.000 m2 de fira i 160 expositors que representaran més de 500 marques. El programa d’activitats inclou 86 sessions de cuina en directe a càrrec de 62 ponents.

  • Les estrelles

Destaca la presència de l’italià Carlo Petrini, fundador del moviment Slow Food, que reivindica la cuina de proximitat, de temporada i amb personalitat geogràfica i que té més de 85.000 socis arreu del món. L’acompanyarà a l’escenari el triestrellat xef francès Régis Marcon, que comparteix la preocupació de Petrini i l’aplica al seu restaurant. Tots dos ens presenten el projecte conegut com “L’aliança dels xefs”.

El programa d’activitats comptarà un cop més amb professionals de primer nivell. Destaquen els germans Josep, Joan i Jordi Roca, Jordi Cruz, Sergio i Javier Torres, Dani García, Paco Pérez, Ángel León, Ricard Camarena, Fina Puigdevall, Nandu Jubany, Xavier Pellicer, Mateu Casañas, Eduard Xatruch, Oriol Castro, Kiko Moya, Diego Gallegos o Carles Tejedor, entre d’altres.

Fòrum Vi organitzarà sessions amb els especialistes Joan Gómez Pallarès, Carlos Orta i Pepe Ferrer. Menció molt especial l’espectacular sessió que Josep Roca celebrarà a la Sala Cambra de l’Auditori de Girona en la que farà una nova interpretació de “6 vins sentits”, que el 2007 tingué un èxit sense precedents.

D’altra banda, tindrà lloc un cop més el Fòrum Dolç Pa᷈stry Revolution amb tallers a càrrec de Raúl Bernal, Fernando Sáenz, Alejandra Hurtado, Rafa Delgado, Sergi Vela i l’italià Corrado Assenza. Cal destacar també la sessió que Jordi Roca, el millor pastisser del món, realitzarà a l’Auditori.

 

  • L’arròs, protagonista d’un nou espai

Un dels espais que neix en aquesta edició de Fòrum Gastronòmic és l’Espai Arròs. Aquest producte, a més de ser el fil conductor d’una bona part de les ponències, comptarà amb un espai propi i innovador on s’hi faran tot tipus d’activitats: des d’un concurs d’arrossos fins a espectacles de cuina en directe.

L’accés és gratuït amb l’entrada al recinte. I enmig de tot això, l’Espai Arròs es convertirà en una gran zona de restauració on es podran fer degustacions, cada dia hi haurà una oferta de 5 restaurats.

En total, seran 15 els cuiners de renom que oferiran les seves propostes. Entre ells hi haurà Les Cols, Miramar, la Fonda Xesc, Cal Paradís, Ca l’Enric, Ca l’Arpa o la Bodega Monumental.

 

  • Premis i concursos

El programa d’activitats també inclou una nova edició del premi Cuiner de l’Any en col·laboració amb La Vanguardia i al qual opten 5 candidats, una altra dels Premis Mercader, a més del Concurs d’Arròs i I Concurs d’Obridors d’ostres Louis.

  • Cuina i empresa

Fa 4 anys, el Fòrum Gastronòmic va ser pioner en l’organització d’un seguit de sessions especialitzades destinades a la millora de l’eficiència del negoci gastronòmic, el Fòrum Empresa.

Aquest any el Fòrum Empresa, coorganitzat amb Vilar Riba, tornarà a ser present Fòrum Gastronòmic Girona 2015. Un seguit de sessions especialitzades en un format que fomenta el diàleg i l’intercanvi de coneixements i que es faran durant la franja matinal de dilluns.

Les ponències s’estructuraran a través de l’estudi de casos pràctics exitosos, com són el Celler de Can Roca, Els Tinars o Els Brancs, amb la presència dels seus xefs i amb l’assessorament i experiència de l’empresa Vilar Riba. 

Descarrega't el programa del Fòrum Gastronòmic aquí.

 

Share it in: