Fires de Girona 2015

Tens ganes de festa? Celebra amb nosaltres les Fires de Sant Narcís, la festes per més populars de Girona!

Al cor de la tardor, la temperatura de la ciutat sembla escalfar-se una mica amb l'alegria dels gironins i de la gran quantitat de visitants que no es volen perdre la festa. De propostes per passar-ho bé, no en falten mai a qualsevol racó de Girona des del moment en què el pregó inaugural dóna el tret de sortida.

Aquest any, les Festes de Sant Narcís es celebraran del 23 d'octubre a l'1 de novembre.

Si vols viure el costat més tradicional de Sant Narcís, et recomanem la popular cercavila de gegants i capgrossos, el correfoc, el ball de sardanes o la diada castellera.

Tampoc pots deixar de passar-te pel centre neuràlgic de les fires, a la Devesa.

Aquests passeig de plàtaners acull les atraccions de fira i la històrica Fira de Mostres, on podràs conèixer les novetats industrials, agrícoles i comercials del mercat.

  • El cartell

Un videojoc de marcians dels anys 80 ha estat la inspiració la cartell de les Fires de Sant Narcís d’enguany. Els gironins Joan Codina i Gemma Moreno, advocat i dibuixant de còmics i dissenyadora gràfica i directora d’art, respectivament, són els autors d’una imatge en què es pot veure el mateix Sant Narcís guiant mosques amb el bàcul de bisbe, recreant la nau que disparava els marcianets del joc.

“Volíem fer una gràfica que arribés tant als nens com a adults, que fos simpàtica pels més petits i que recordés als grans la seva infància”, ha explicat Moreno.

  • El got

Aquest any, el disseny guanyador pels gots de Barraques de Girona serà una imatge d’un joc de mans, on es recrea d’alguna manera el nombre i la diversitat de persones que es troben per Fires a La Copa, ha guanyat el primer premi del concurs de gots de les Fires de Sant Narcís 2015, organitzat per la Comissió de la Copa de Girona.

El disseny és obra de Raül García i s’ha imposat a les 45 propostes que s’havien presentat a aquesta edició del concurs.

 

  • La programació:

La ciutat viurà més de 60 concerts i repeteix l'aposta per la música electrònica.

En total, més de 60 concerts repartits per set escenaris (s'incorporen com a novetats el Teatre Municipal i la plaça Calvet i Rubalcaba) amb varietat d'estils musicals. S'hi podran veure noms destacats de l'escena nacional i internacional com La Pegatina, Noa, Rosendo, Molotov Jukebox (el grup de l'actriu de 'Joc de Trons' Natalia Tena) i Els Catarres.

Consulta el programa complet en aquest enllaç.

Share it in: