La ruta de la pedra de Girona

La ruta de la pedra de Girona recorre per la zona de les Pedreres que está situada a la zona est de la ciutat, a tocar del Barri Vell.

 

Tal i com el nom de la zona indica, les Pedreres, era d'on s'extreia la famosa pedra de Girona. I aquest itinerari vol rememorar i descobrir alguns aspectes relacionats amb la formació d'aquesta pedra fa milions d'anys.

També mostra els espais, avui ja inutilitzats, d'on s'extreia la pedra i evoca l'arquitectura patrimonial de Girona. Per acabar-ho d'arrodonir, aquest itinerari permet gaudir d'unes vistes excepcionals de la ciutat de Girona.

Quan es parla de pedra de Girona es tracta d'un material que s'ha explotat des dels inicis i es tracta d'una roca sedimentària calcària, l'origen del qual es situa en el dipòsit de carbonats i restes d'organismes format en un mar tropical que fa 50 milions d'anus cobria aquesta zona. El color de la pedra és blanc grisós i blavós amb alts continguts en fòssils.

La dificultat de la ruta es considera mitjana i té una durada de 30 a 45 minuts.

Els principals punts de la ruta són els següents:

- Inici a Plaça Catalunya pujant la muralla davant del jardí de la Infància

- Es continua per la muralla on es passa per sobre dels portal de les Beates, jardins de la Muralla fins a portal dels Socors

- Quan s'arribi a la Torre General Peralta es poden gaudir d'una vista panoràmica de la ciutat

- Seguint s'arriba fins al Camí de la ferrada on trobem els primers nummulits degut a la presència de fòssils

- Torre Alfons XII: és el punt més alt de la ruta (160m) que ens aporta unes vistes de Girona

- Mirador de la Pedrera

Per a descarregar el plànol explicatiu cliqueu aquí.

Per accedir a aquesta ruta, si llogueu un dels apartaments o estudis de Girorooms tindreu molt a prop el punt de sortida.

 

Share it in: