El Llac de Banyoles

En barca, catamarà, nedant, en tren o tot passejant. El llac de Banyoles es pot gaudir tot l'any!

Banyoles és un petit poble a uns 20 minuts de Girona. Conegut pel seu magnífic llac també gaudeix de gran reputació pels esports d'aigua i també per la seva gran quantitat de testimonis arqueològics.

El Llac de Banyoles

El Llac de Banyoles és el llac més gran de Catalunya i el conjunt càrstic més gran d'Espanya. Creat a partir de les muntanyes de l'Alta Garrotxa. Format en el Quaternari el Llac de Banyoles és zona protegida PEIN.

llac de banyoles 

Esports al Llac de Banyoles

Seu habitual de campionats de rem és conegut per la seva bellesa i tranquil·litat. Compta amb diferents zones d'esbarjo, esport, bany i passeig.

Llegenda del drac de Banyoles

Però l'encant del llac de Banyoles no es limita a les seves aigües. La seva presència històrica li va merèixer ser objecte de llegendes entre les quals destaca la d'origen carolingi del monstre o drac del llac i sant Mer.

la draga de banyoles

 

Entorn del Llac de Banyoles

El llac de Banyoles es pot recórrer en part amb el tren turístic de la ciutat, el conegut Tren Pinxo de Banyoles.

En un dels accessos al Llac de Banyoles ens trobem amb l'el jaciment de la Draga. La Draga és un poblat neolític molt ben conservat gràcies a que va ser conservat sota l'aigua del llac. Descobert el 1990 el seu origen dataria del 7000 BP. És l'únic jaciment prehistòric d'ambient lacustre de la Península Ibèrica i gràcies a la seva conservació s'ha pogut recrear l'estructura del poblat original.

  

crani més vell de catalunya

La seva visita a Banyoles pot completar-se amb les visites al Museu d'Història Natural i Museu d'Arqueologia, on podrà conèixer el el famós crani d'Homo Sapiens de Catalunya trobat, i la mandíbula de Neandertal de Banyoles.

Share it in: