Museus

Girona compta amb 6 museus, on explicar i ensenyar la història, la cultra i l'art del territori. En aquests museus es fan un conjunt d'activitats dirigides a tots els públics durant tot l'any. 

El carnet Gironamuseus és una oportunitat única per si es vol visitar els diferents museus de la ciutat. Aquest és un carnet on es paga l’entrada del primer museu i la resta de museus pots visitar-los amb un 50% de descompte. La targeta té una durada de 6 mesos i comença a comptar a partir de la primera entrada al museu.

 

Els museus que formen part d’aquesta targeta són:

Museu d’arqueología de Girona: Situat en un indrèt emblemàtic com el Monestir de Sant Pere de Galligants, es pot contemplar la historia més antiga de l’home, des del paleolític fins a l’època medieval.

Museu d’art de Girona: Dins al Palau Episcopal s’hi alberga aquest museu on hi ha una nombrosa col·lecció d’art gironí i català.

Museu d’Història de Girona: Aquest museu està situat a l’antic convent caputxí de Sant Antoni del s. XVIII on hi ha la gran conservació d’espais com el cementri i la cisterna.

Museu d’història dels Jueus: Situat a l’última sinagaoga de Girona (1492), recull la historia dels jueus pel seu pas per Girona i la comunitat jueva de Catalunya.

Museu del Cinema- Col·lecció Tomàs Mallol- Viure i conèixer la imatge en moviment passant per varis periodes històrics. És una col·lecció lúdica,  interactiva i atractiva per tots els públics.   

Casa Masó- És la casa natal de’n Rafale Masó, una de les obres més importants per la seva arquitectura i la única que està oberta de les famoses cases del riu de Girona.

 

Share it in: