Mapping a Girona!

Girona organitza la primera edició del Festival Internacional de Mapping del 30 de juliol al 3 d'agost. Girona s'omplirà de projeccions audiovisuals a les façanes dels principals edificis de la ciutat: La Casa Pastors, l'Ajuntament de Girona o la Casa Masó..

Del dijous 31 de juliol al dissabte 2 d'agost es projectaran les obres dels finalistes que participen al concurs del festival. La proposta és molt suggerent i permet descobrir el patrimoni cultural de la ciutat de la mà de la creativitat de les arts audiovisuals.

Els visitants podran gaudir de les projeccions seguint un itinerari del Barri Vell de Girona. L'itinerari, de 22h a 01h, comença a la Seu de la Generalitat, segueix al Centre Cultural la Mercè, l'Ajuntament de Girona, la Casa Masó i acaba a la Casa Pastors.

Els participants han preparat el seu projecte pensat especialment per a una de les cinc façanes: hi ha la categoria professional (17 inscrits)i  la categoria oberta (no professionals - 5 inscrits) per tant es projectaran 22 obres. A més hi ha la categoria eduactiva relativa a centres d'ensenyament (7 centres) i s'ha creat un mapping amb els dibuixos de tots els participants.

Algunes de les obres tenen noms tan evocadors com "L'etern despertar de Girona", "Momentos de Dalí", "Ones Sonores" o "Fluorescense". Els participants són de diferents nacionalitats: Catalunya, França, Polònia o Mèxic.

El festival aconsegueix enllaçar les arts audiovisuals amb el patrimoni cultural.

A més, el festival inclou unes jornades tècniques amb tallers sobre aquesta temàtica i una trobada del sector al Centre Cultural La Mercè i també diverses activitats.

Share it in: