Girona i l'Albera, el Circuit de la Memòria

Us proposem un viatge durant 4 dies on recorrerem el camí d'aquells que van participar a "La Retirada" visitant els llocs més emblemàtics com Figueres, Argelès o Colliure. Es tracta de El circuit de la Memòria.

El circuit recorre les següents poblacions: Girona, La Jonquera, Figueres, Sant Climent Sescebes (Bodega terra Remota), St Pere de Rodes, Argelès sur Mer, perpignan, Elna i Portbou.

El Circuit de la Memòria s'inicia a Girona on podrem conèixer què amaga el Barri Vell. Primer el Refugi antiaeri dels Jardins de la Infància situat al Museu d'Història de la ciutat. Seguidament una visita pel Call Jueu i l'entrada al Museu de la Història dels Jueus on recentment s'ha descobert una micvé (bany de les dones). També visitarem els Banys Àrabs, una obra del romànic que imita els banys musulmans. El recorregut acabarà amb una ruta amb el tren turístic. El sopar i l'allotjament es farà a Girona.

El següent dia anirem en direcció a La Jonquera on es visitarà el Museu Memorial de l'Exili (MUME), un museu que compte amb unes instal·lacins molt modernes. Seguidament anirem a dinar al Gran Jonquera Outlet & Shopping. Anirem direcció a Figueres a visitar la fortalesa militar del Castell de Sant Ferran, situada a la part alta de la ciutat. També es podrà visitar de manera opcional el Teatre Museu Dalí. Allotjament a Figueres.

El tercer dia anirem en direcció Sant Climent Sescebes on es farà una visita degustació a la Bodega Terra Remota on aprendrem el procés d'aquesta beguda. Agafarem la carretera que ens durà pel paisatge de l'Empordà fins arribar al Monestir de Sant Pere de Rodes on ens faran una visita guiada. Aquest monestir és un clar exemple del romànic català situat a 520 metres d'altura. Dinarem al restaurant del conjunt. Després de dinar, seguirem amb el nostre viatge cap a Argelès sur Mer on ens faran una visita guiada al Centre d'Interpretació de l'Exili al Chatêau Valmy on recordarem el que va ser el Camp de concentració d'Argelès destinat a les tropes republicanes durant l'evacuació de Catalunya en els últims mesos de la Guerra Civil espanyola. Seguirem cap a Perpignan on es soparà i dormirem a Argelès.

L'últim dia anirem cap a Elna on hi havia la Maternitat Suïssa, una maternitat a la Catalunya del nord de finals de la Guerra Civil espanyola que va donar assitència a les futures mares refugiades als camps de concentració del sud de França. Un cop acabem la visita, anirem cap a Portbou vorejant el litoral i gaudint de les vistes que ofereixen les poblacions de la Côte Vermeille com Colliure o Port Vendres. Visitarem Portbou amb un guia local visitant la tomba d'Antonio Machado i l'homentage a Walter Benjamin. El viatge acabarà amb la tornada a Girona on hi ha la possiblitat d'una nit extra.

Les dates de les sortides són les següents:

Juny: 12 i 26 amb un preu de 435 euros

Juliol: 5 i 19 amb un preu de 460 euros

Agost: 7 i 21 amb un preu de 460 euros

Setembre: 4 i 18 amb un preu de 435 euros

Octubre: 2 i 16 amb un preu de 435 euros

El circuit dura 4 dies, un total de 3 nits (Girona, Figueres i Argelès) i dues mitja pensió i dues pensió completa. A més el circuit inclou autocar, begudes (vi i aigua) als àpats, visites guiades i assegurança de viatge.

Per a més informació (recorregut, horaris, hotels, àpats, etc.), inscripcions o disponibilitat truqueu al 972 4106391 o bé sinfo@girorooms.com.

 

Share it in: