Els Banys Àrabs de Girona

Els Banys Àrabs, al Casc Antic de Girona, conserven la mateix estructura des del segle de la seva creació, al segle XII.

El visitant pot recórrer les diferents estances i conèixer el Caldarium, el Frigidarium, l' Apodyterium, etc. La utilitat que van tenir aquests espais no dista gaire dels espais que podem trobar avui en dia en un balneari.

Els banys són cristians i d'origen romànic i es coneixen com a Banys Àrabs perquè imiten l'estuctura dels banys musulmans. Es van construir a finals dels segle XII a petició del rei Alfons I el Cast.

L'estructura va patir durant el setge dels francesos al segle XIII així que va caldre reconstruir-ho, fins al segle XIV es van utilitzar com a banys públics Seguidament durant el segle XVIII va passar a mans del convent de les caputxines i es va recuperar per a ús públic a l'any 1929.

carrer pujada dels banys arabs de girona

Aquesta banys s'ubiquen al centre del Barri Vell de Girona i es troben entre la básilica de Sant Feliu la muralla, als peus de la Catedral de Girona. Els rius, que són un dels protagonistes de Girona, delimiten els banys: al nord el Galligants i a l'oest l'Onyar.

Els apartaments i estudis de Girorooms es troben al Barri Vell de Girona a poques passes dels Banys Àrabs de Girona. no et deixis passar l'ocasió única de viure per unes nits al cor de la ciutat antiga! Us recomanem la visita a qualsevol època de l'any però si voleu enamorar-vos de Girona no deixeu de visitar-nos per Temps de Flors!

La direcció dels Banys Àrabs de Girona és la següent:

Carrer Ferran el Catòlic, s/n
17004 Girona
Tel. 972 19 07 97 Fax 972 21 35 73 
Share it in: