Descobreix el territori!

El Centre de Visitants del Gironès us dóna l'oportunitat de conèixer la comarca del Gironès d'una manera didàtica i interactiva. Compra'ns les entrades amb un 15% de descompte!

Es tracta d'un espai on podreu viure sensacions diferents amb una proposta que combina una passejada multimèdia  a la carta on podreu escollir què us interessa saber. 

Per comprar les entrades amb 15% descompte, cliqueu aquí.

El Centre de Visitants del Gironès permet conèixer la comarca a partir de tres centres: el patrimoni, els personatges i les històries de vida.
El patrimoni, tant natural, cultural com immaterial, de la comarca és molt extens i dennota una me­mòria històrica que fomenta la identitat i la cohesió en la diversitat. Hi ha un seguit de personatges que han deixat petjada en el seu entorn i també fora dels seus límits territorials. Les Històries de vida fan referència a l'evolució de la comarca ja que aquesta es va anar construint entre la ciutat i el camp, convertint Girona en el centre de serveis.

El sistema del Centre permet al visitant seleccionar els continguts d'interès a través d'una targeta digital, que es prepara a recepció amb una fotografia. Amb aquesta targeta es pot recórrer el centre amb un funcionament que permet escollir quin element interessa, guardar la informació i des del centre li envien al seu correu electrònic per tal que pugui visitar en persona els llocs preferits. 

Sempre amb l'objectiu de potenciar el producte quilòmetre 0, el centre disposa d'un espai botiga on hi ha diversos productes de la zona com ara mel de Can Tetei de Cassà de la Selva, ous Can Sidera de Sant Martí de Llémena, melmelades ecològiques de l’Eric de BORDILS o cerveses artesanes Moska de SARRIÀ DE TER i GALA FLORS de GIRONA. A part també hi ha productes artesanals com la terrissa i ceràmica dels artesans de QUART: Jaume Marcó i Josep Mestres o camisetes i davantals de Mercè Oller i Altera'm.

L'espai compta amb un seguit d'activitats i tallers educatius de tal manera que els participants podran conèixer aspectes del patrimoni de la comarca, treballar diverses dimensions com la històrica, econòmica o artística; transmetre experiències relacionades amb oficis tradicionals, etc. Un exemple per alumnes d'educació primària és un taller sobre personatges de la comarca, pels d'educació secundària un taller del món del suro o del cistell i pels de batxillerat sobre la revolució industrial. 

En el Centre de Visitants del Gironès també hi ha una exposició temporal sobre una qüestió a fons d'un dels 27 municipis.

El centre també actua com a Oficina de Turisme on us podran informar de les principals zones d'interés i fins i tot us oferiran fulletons explicatius de cada punt. 

Share it in: