Us proposem una ruta especial per conèixer els principals autors i construccions creades dins del període Noucentista a Girona

Vine a fer una passejada de cultura a Girona! Descobreix els tresors noucentistes que amaga la nostra ciutat gràcies a la Ruta Masó: La casa Masó, la Punxa, la Farinera... Descobreix perquè es van crear i quin ús s'ha donat a aquests importants elements patrimonials catalans a l'actualitat. 

La Ruta Masó: el patrimoni noucentista de Girona

 

La Casa Masó és l'antiga casa familiar que adquirí l'arquitecte gironí Rafel Masó. Gestionada actualment per la Fundació Rafel Masó la Casa Masó és una casa museu, un edifici patrimonial visitable que farà les delicies dels amants de l'estil burgès català. 

 

Rafel Masó i Valentí i el Noucentisme

 

Rafel Masó i Valentí (1880-1935) fou home il.lustrat d'origens conservadors i catalanistes que en la seva època d'estudiant fou ja un gran admirador d'Antoni Gaudí. Formaria part amb ell i altres arquitectes del moviment anti-modernista o Noucentista, estil catalanista, culte i modernitzador que donaria llum no només a grans obres arquitectòniques sinò també a tot tipus de manifestacions artístiques com la literatura o pintura. 

Restaurador d'edificis medievals, creador d'hospitals i fàbriques i arquitecte destacat, seria el creador a Girona d'edificis com la Farinera Teixidor, actual seu del diari El Punt de Girona o la Casa Cases d'Olot. Impulsro del moviment Noucentista el seu estil es definí per una forta presència d'elements culturals propis, així com l'ús de tècniques artesanals en les seves construccions, decoracions, ornamentacions i disseny de mobiliari de les seves creacions. Aquest moviment fou de gran importància ja que s'aconseguí la consciència de mantenir, conservar i difondre el passat i tradicions catalanes alhora que enaltía l'artesania per damunt d'altres sistemes.

Què és la Ruta Masó

La Ruta Masó és un circuit de la ciutat de Girona que acosta al visitant el conjunt d'edificis conservats del Noucentisme creats per Rafel Masó. El punt d'inici de la ruta és la pròpia Casa Masó, que els clients de Girorooms podreu gaudir a meitat de preu si disposeu de la targeta descompte. Conjunt de cases unides i remodelades per l'arquitecte la seva vista des de l'Onyar no us deixarà indiferents: al bell mig hi trobareu una façana blanca ornamentada amb ceramica groguenca i finestrals blaus. No us desvetllem més detalls de la magnífica visita que us espera! Desacarrega aquí el plànol i el llibret de la Ruta Masó


la farinera de girona

La ruta continúa amb els apartaments Ribas Creuhet, la Farmacia Puig Masó que és activa avui dia i fent un salt a l'altra riba de l'Onyar, els apartaments Cots. Tornant a l'altra banda del riu (coneixeu el pont que travessa el riu Onyar?) trobareu els apartaments Salieti i la Casa Salieti i a l'inici de la Rambla, l'edifici dels Bells Oficis on us convidem a fer parada i fonda al magnífic Apartament Panoramic Rambla.

la ruta masó la punxa

Continuant la ruta saltarem altre cop el riu Onyar al magnific Pont de Pedra, senyorial pont on trobareu el Trenet Turístic de Girona per trobar metres després els apartaments Batlle. La Casa Corominas i Gispert-Saüch us allunyaran per uns minuts del Barri Vell de Girona per acostar-vos a les grans obres de renom nacional: la Punxa i la Farinera. I si encara us queden ganes de seguir descobrint Girona aprofiteu i aneu a trobar, això si, una bona estaona enllà, la Casa Ensesa i la Paret del Cementiri. 

Val a dir que la passejada de cultura que us proposem té premi: guanyareu en saber i descobrireu l'immortal Girona!

Vols fer la Teva reserva a la Casa Masó?

Voleu estar informats de què fer a Girona? doneu-vos d'alta al nostre newsletter mensual especial agenda gironès!

agenda mensual de girona 

 

 

 

 

 

Share it in: