A la provincia de Girona hi ha algunes localitats (Banyoles, Lloret de Mar i Castelló d'Empúries) que han rebut el títol de Destinació de Turisme Esportiu. Aquesta categoria l'otorga l'Agència Catalana de Turisme i significa que aquestes localitats disposen d'infraestructures i serveis d'alta qualitat per practicar esport.

En el cas de Banyoles, a mitjans de 2006 es va inaugurar l’Oficina de Turisme ( www.banyoles.cat/turisme) a la remodelada pesquera d’en Sarquella. Aquest és el principal punt d’arribada de la majoria de turistes de Banyoles. L'oficina està situada una pesquera, una de les construccions aixecades a la riba est de l’estany. La seva construcció tenia una funció purament pràctica per poder-hi pescar. Després, però, van evolucionar augmentant de superfície per tal que s’hi pogués guardar una barca, un signe de riquesa i classe social.

Finalment, amb l’arribada de la pràctica de l’esport i l’auge de la burgesia catalana, algunes d’aquestes formes arquitectòniques van ampliar-se encara més per tal de guardar-hi una o dues barques, per poder banyar-se i fins i tot allotjar-s’hi. Les pesqueres i l’entorn de l’estany van ser declarats Paisatge Pintoresc l’any 1951 i per part de la Generalitat de Catalunya, l’any 1996, Bé Cultural d’Interès Nacional, en la categoria de Jardí Històric.

La majoria d'activitats que s'organitzen a Banyoles giren al voltant de l'esport aquàtic: rem, piragüisme, natació, triatló i també BTT, footing.

Castelló d'Empúries (www.castelloempuriabrava.com) també hi trobem activitats aquàtiques i esports nàutics: vela, kayac

Amb l'avantatge de la seva situació a l'Empordà, Castelló d'Empúries situat a la badia de Roses, està envoltat pel Parc Natural dels Aiguamolls de l’Empordà. Així que les activitats es multipliquen per guadir del territori: el paracaigudisme, el túnel del vent, les rutes en bicicleta, el golf i el senderisme pels senders.

Lloret de Mar (www.lloretdemar.org) també ha rebut el guardó de destinació multiesportiva ja que disposa d’una oferta esportiva i multidisciplinar concentrada en una única zona esportiva al centre, envoltada per la zona hotelera i comercial i a 800 metres de la platja. A Lloret de Mar es poden practicar gran diversitat d’esports, entre els quals destaquen el futbol, el bàsquet, l’atletisme, l’handbol, l’hoquei sobre patins o el ciclisme, entre molts d'altres.

Cal destacar que el mon del motor hi està present així que els practicants del motocròs practiquen en un circuit ubicat en plena natura i amb activitats d’oci.

Girorooms us convida a participar en el vostre esport preferit en algunes d'aquestes destinacions. Recentment hem incorporat una curada selecció d'apartaments i estudis a Lloret de Mar. Ubicats a diferents punts del centre. Els apartaments estan completament equipats disponibles per llogar per dies, setmanes o mesos. Consulta'ls aquí.

 

Share it in: